A day in the life of…

Diana & Christian i Berlin

Archive for December, 2009

Kæmpe international nytårsfest i lejligheden

Så var den store festdag opranden, og allerede fra morgenstunden gik forberedelserne igang. Dels skulle stuen tømmes for møbler, så de leverede borde og bænke kunne få plads – vi skulle jo bespise 18 gæster – og dels skulle der pyntes lidt og hentes mad. Heldigvis var alle vores boende gæster helt med på at løfte i flok, så det gled let. Maden blev leveret af én af vores yndlingsmadsteder, Rote Harfe i Oranienstrasse, og det viste sig at smage lækkert.

Dronningen nytårstale blev kigget via net-tv, og ellers kunne festen gå igang. Sneen føg udenfor, så den indrettede smoker’s lounge (balkonen) var en kold fornøjelse!

Foruden de 18 tilrejsende danskere havde vi også inviteret en lang række af vores venner og bekendte i Berlin – samt andre venner fra Aalborg, som tilfældigvis også var i Berlin henover nytåret. Langsomt sivede der flere og flere ind, og på et tidspunkt rundede vi nemt de 40 mennesker i den lille lejlighed – det var virkelig hyggeligt. Tilmed var det en særdeles international forsamling, der talte både tyskere, danskere, englændere, irere, amerikanere og sågar en brasilianer – så der kunne høres mange forskellige sprog rundt i de forskellige hjørner!

Ved midnat var det så blevet tid for Berlin at skyde året ind – og vi skal da godt nok love for at ragnarok brød løs! Kanonslagsbragene fra gaden smeltede til noget der mindede om tordenvejr, og farveinfernoet var som om at byen pludselig var lyst op af solen – men vel at mærke en regnbuefarvet sol. Mange af gæsterne  valgte at ned på Oberbaum Brücke, hvor man jo har udsigt over byen, men eftersom vi valgte at blive i lejligheden og bruge balkonen (hvilket i sig selv var fantastisk flot – at se hele gaden og dele af Schlesisches Tor lidt fra oven), måtte vi nøjes med vidnesbyrd fra broen – som lød på at det ganske enkelt var galskab der herskede. Himmel og gadeplan stod i fyrværkeri-flammer i godt en time. Ufattelige mængder fyrværkeri blev skudt af og fik Rådhuspladsen i Kbh og Vesterbro i Aalborg til at ligne børnehaver og børn med knaldperler.

Ud på de små timer gik turen så videre til aftenens sidste del, nemlig New Years Odyssey på den legendariske klub Tresor, som nu om dage ligger i en gammel fabrik på Köpenickerstrasse (tidligere lå det i Mitte i en gammel underjordisk bankboks). Her havde godt 3.000 mennesker valgt at feste til tonerne af én af verdens allerstørste dj’s gennem tiderne, Blake Baxter fra Detroit, samt Berlin’s egne Alexander Kowalski og Dirt Crew (aka. James Flavour). Det behøver vel ikke understreges at der var sindsygt tryk på derinde :) Vi holdt indtil omkring 7-tiden, hvor vi trillede hjem i en taxa – hvor vi var heldige at få plads i en vogn med et tysk par, og en velvillig taxachauffør, som lod os sidde ovenpå hinanden.

Alt i alt en fantastisk hyggelig og sjov aften, som vil gå vel over i historien af nytårsfester gennem tiden.

posted by Villum in Berlin,Musik,Subkultur and have No Comments

De første nytårsgæster ankommer

Efter en herlig juleferie var det nu tid for Dianas forældre at vende hjem til Danmark – mens Dan og Katrine dog blev her – og knap havde Karen og Niels Jørgen sat sig i bilen, før næste hold gæster begyndte at ankomme. Dianas veninde Tanja og hendes kæreste Kim, som også skulle bo hos os her henover nytår ankom vel, på trods af snefald i både Danmark og Tyskland.

Blandt de øvrige gæster til festen var også to af Dans venner, Jens og Henning, som dog boede i en lejlighed ovre i østberlin. Vi mødtes dog allesammen om aftenen og gik på italiensk restaurant i Oranienstrasse. Rigtigt hyggeligt og god opvarmning til morgendagens festbrag.

posted by Villum in Uncategorized and have No Comments

Trabbitur, kobberbryllup og fantastisk udsigt over Berlin

Denne dag var helt speciel, idet det var intet mindre end Dianas forældres kobberbryllupsdag – og det skulle jo fejres. Således havde Diana arrangeret billeje af en Trabant (som vi også tidligere på året prøvede), men vel at mærke som overraskelse. Så vi tog afsted før resten af husstanden og fik således hentet kreaturet og samlede så Karen, Niels Jørgen og Dan op på en nærliggende s-bahn station – og så kunne safarien ellers begynde. På de 3 timer lejemålet varer fik vi kørt Berlin tynd på kryds og tværs, og naturligvis kørt en tur ned af Karl Mar Allee. Det var dog ikke helt uden problemer, i det det gamle køretøj havde lidt halsproblemer. Bl.a. kunne lyset ikke slukkes da vi holdt for kaffe, og døren i passagersiden stod af, så vi alle måtte kravle ud af førerside-døren – troede vi. Det viste sig dog bare at vi skulle bruge en større hammer :) (altså, hive lidt hårdere i den).

Efter trabbi-safari gik turen videre til et meget imponerende sted, nemlig restaurant-loungen Solar, som ligger på 17. etage i nærheden af Potsdamer Platz. Her beder man først om adgang til en rustik beton lobby i gadeplan (man kan ikke gå ind, så man må vente til at consiergen lukker én ind – hvorefter man hænger sin jakke og kører i glaselevator udenpå bygningen op til 16. etage (glaselevatoren var IKKE lige højdeskræk-Dianas kop te – men det gik). Med den aldeles imponerende panorama-udsigt over Berlin som baggrund fik vi her serveret en fænomenal middag med bøffer som simpelthen smeltede på tungen. Topkarakter! Og det til normal medium-pris.

Efter madden gik vi af en vindeltrappe i midten en etage højere op, til den såkaldte lounge på 17. etage, hvor man i et pudelandskab kan slænge sig med en cocktail eller bajer og nyde udsigten i gulv-til-loft vinder 270 grader rundt (vest-nord-øst) – ja, faktisk mere end guld-til-loft, da gulvet er lavet mindre end etagen, så man kan faktisk kigge skrået ned over 16. etage og få mere med. Mildest talt imponerende – og tilmed akkompagneret af skiftende dj’s indenfor de elektroniske genrer. Endda i en dj-pult, som i midten af komplekset kører op og ned mellem etagerne. Nice touch! Her fandt Dianas forældre også ud af at dét dersens deep house faktisk slet ikke er så ringe. Også selvom Niels Jørgen da vi kom hjem formåede at referere til det som Down Under House og næste morgen som Ground House. Men han havde da ihvertfald fået retningen rigtig :)

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Sightseeing and have No Comments

Christian tilbage i Berlin via cockpit-tur

Efter en god lille juleferie hjemme ved hans forældre i Danmark kom Christian nu tilbage til Berlin – men kun med en vis portion held. Sagen var nemlig den at han havde planlagt et møde om morgenen med hans revisor hjemme i Aalborg, og dette gjorde – sammen med lidt sløseri – at han kom for sent til check-in til flyet. Efter en god charme-indsats på lufthavnskontoret og en særdeles flink personalestab lykkedes det dog at komme på flyet alligevel, selvom hans plads var blevet afsat til en stand-by passager. Resultat: Christian kom til at sidde i cockpittet mellem de to piloter og fik oplevet hvordan man letter og lander. Meget interessant iøvrigt – og fantastisk udsigt!

Samme dag kom Katrine, Dans kæreste også på besøg i Berlin for at blive henover nytår. Så nu var vi i høj grad fuldtallige i lejligheden igen.

posted by Villum in Uncategorized and have No Comments

Vandretur, mere juleri og teltmiddag på Gendarmenmarkt

Juleriet fortsatte og dagen blev tilbragt med bl.a. vandretur i sneen på Unter Den Linden, julemarked på Ku’damm og som en perfekt afslutning julemiddag i én af de ekstremt hyggelige telt-restauranter på det måske mest eksklusive af Berlins 60 julemarkeder. I praksis har man på dette marked inviteret nogen af området restauranter til at sætte ganske store opvarmede telte op, hvor man så kan sætte sig ind, tage vinterjakkerne af og nyde dejlig mad – mens man kan sidde og kigge ud gennem plastvæggene på markedsmylderet udenfor. Rigtigt hyggeligt og lækker mad.

posted by Villum in Gastronomie,Markeder,Sightseeing and have No Comments

Bustur igen-igen og vinterhygge på marked

Idag skulle Dianas forældre prøve én af vores faste traditioner for besøgende gæster, nemlig busturen rundt i Berlin – for at se alle de obligatoriske seværdigheder, men vel at mærke i opvarmet bus fremfor på gå-ben ude i kulden. Efter dette gik turen videre til julemarkedet ved Marienkirche, hvor vi dels fik de obligatoriske pølser og fik lidt glühwein mit schuss (altså spiked! – det varmer jo alt sammen) inden turen gik hjem i varmen – til flæskesteg a la mor Karen. Mums.

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Markeder,Sightseeing and have No Comments

Markt Am Mauerpark og adventsrundfart på Spree

Vi startede dagen med at tage på det store traditionsrige marked, Markt Am Mauerpark, hvor vi tidligere har købt bl.a. cykler. Her fik vi snust lidt rundt, omend det var en kold omgang her om vinteren – specielt i disse dage, hvor kulden går igennem marv og ben.

Bagefter var en helt speciel oplevelse i vente: Nemlig adventsrundfart på én af de store både på Spree – floden som løber igennem Berlin. Dette var Dianas gode idé og viste sig at være helt enormt hyggeligt. Vi fik bord ved vinduet og kunne således nyde Berlin fra vandsiden, imens vi nød dejlig varm glühwein og grogg. Rigtig julehygge!

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Markeder,Sightseeing and have No Comments

Dianas forældre ankommer – og det er bidende koldt

Med julen lige om hjørnet var dagen nu oprundet, hvor Dianas forældre ankom for at tilbringe julen her i Berlin. Turen herned gik smertefrit, så ved ankomst drog vi straks ud for at opleve lidt af byen. Første stop var det store julemarked på Alexanderplatz, som dog var underligt mennesketomt – på trods af, at det var fredag aften. Dette skyldtes dog helt sikkert kulden, som virkelig gik gennem marv og ben. Ubehageligt koldt, ja, faktisk så koldt at man næsten ikke kunne nyde pølserne! Så er det altså galt.

Vi gik derfor videre til næste stop, nemlig en kop varm glühwein i toppen af Galleria – det store stormagasin på Alexanderplatz, hvis restaurant på øverste etage har flot udsigt over hele pladsen. Tilmed fik vi vinduesplads – så der blev vi hængende lidt og tøede op. På hjemvejen meldte sulten sig, og der blev købt döner hos vores venner i Baghdad Imbiss’en på hjørnet ved Schlesisches Tor.

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Markeder and have No Comments

Sne i Berlin og juleforberedelser…

Nu nærmer julen jo sig, så de sidste dage er gået med diverse juleforberedelser. Vi har bl.a. pyntet juletræ og haft gang i den store bagning. Tilmed er der også kommet sne her i Berlin, især til Dianas store glæde. Det kan dog ikke måle sig med den mængde, der er kommet hjemme i Danmark, men det er bestemt nok til at sætte én i julestemning. Dianas forældre og bror kommer til Berlin i morgen, og skal fejre juleaften hernede, så det glæder vi os til.

Sne i Berlin

Sne i Berlin

Sne i Berlin

Sne i Berlin

Diana i gang med at sætte snor i glaskuglerne

Diana i gang med at sætte snor i glaskuglerne

Så pyntes der juletræ

Så pyntes der juletræ

Juletræspyntning

Juletræspyntning

Det flotte resultat

Det flotte resultat

Efter juletræspyntning var det tid til lidt frikadeller og julekalender på computeren

Efter juletræspyntning var det tid til lidt frikadeller og julekalender på computeren

Hygge med julekalender og lys i juletræet

Hygge med julekalender og lys i juletræet

Så er der gang i bagningen

Så er der gang i bagningen

Fernsehturm og Brandenburger Tor blev lavet i småkager i bedste Berlin-julestil

Fernsehturm og Brandenburger Tor blev lavet i småkager i bedste Berlin-julestil

Der blev også bagt tyske kanelkager

Der blev også bagt tyske kanelkager

Småkager

Småkager

Masser af pebernødder

Masser af pebernødder

posted by Diana in Uncategorized and have No Comments

Old-school med Grandmaster Flash

Denne mandag aften tog vi til koncert med den legendariske New York-dj Grandmaster Flash, som i slutningen af 1970’erne var den der fandt på at bruge pladespillere som instrumenter (det man på fagsprog kalder ‘turntablism’), og dermed startede kimen til den dj-kultur vi ser idag – ikke bare indenfor hiphoppen, men så sandelig også indenfor mainstream-musikken. Christian havde givet billetterne i fødselsdagsgave til Diana, som har lige så stor kærlighed til den gamle hip hop musik som Christian.

Oprindeligt skulle koncerten have været på Dot Club, som ligger lige ved siden af vores lejlighed, men Dot Club gik uheldigvis på bagdelen for 3 uger siden, og derfor var koncerten flyttet ud på Columbia Club (ved siden af den store Columbia Halle) ved den gamle Tempelhof lufthavn (som iøvrigt er en ganske imponerende bygning der tårner sig op over én) – så det var en længere cykeltur helt over i den anden ende af Kreuzberg.

Selve koncerten var en blandet fornøjelse. Flash holder sig godt og forstår stadigvæk at lave en fest – men koncerten udmærkede sig også ved ikke at inkludere nogen live-optræden med hans egne numre. Kun dj-performance af andres numre – og det vel at mærke med et udvalg af sange som ikke ligefrem var originalt. Dette var specielt Christian skuffet over – læs bl.a. på hans egen blog her. Men cool, det er Flash nu stadigvæk.

Grandmaster Flash

Grandmaster Flash

Grandmaster Flash

Grandmaster Flash

Gransmaster Flash

Grandmaster Flash

Grandmaster Flash

Grandmaster Flash

posted by Villum in Uncategorized and have No Comments