A day in the life of…

Diana & Christian i Berlin

Archive for the 'Musik' Category

Kæmpe international nytårsfest i lejligheden

Så var den store festdag opranden, og allerede fra morgenstunden gik forberedelserne igang. Dels skulle stuen tømmes for møbler, så de leverede borde og bænke kunne få plads – vi skulle jo bespise 18 gæster – og dels skulle der pyntes lidt og hentes mad. Heldigvis var alle vores boende gæster helt med på at løfte i flok, så det gled let. Maden blev leveret af én af vores yndlingsmadsteder, Rote Harfe i Oranienstrasse, og det viste sig at smage lækkert.

Dronningen nytårstale blev kigget via net-tv, og ellers kunne festen gå igang. Sneen føg udenfor, så den indrettede smoker’s lounge (balkonen) var en kold fornøjelse!

Foruden de 18 tilrejsende danskere havde vi også inviteret en lang række af vores venner og bekendte i Berlin – samt andre venner fra Aalborg, som tilfældigvis også var i Berlin henover nytåret. Langsomt sivede der flere og flere ind, og på et tidspunkt rundede vi nemt de 40 mennesker i den lille lejlighed – det var virkelig hyggeligt. Tilmed var det en særdeles international forsamling, der talte både tyskere, danskere, englændere, irere, amerikanere og sågar en brasilianer – så der kunne høres mange forskellige sprog rundt i de forskellige hjørner!

Ved midnat var det så blevet tid for Berlin at skyde året ind – og vi skal da godt nok love for at ragnarok brød løs! Kanonslagsbragene fra gaden smeltede til noget der mindede om tordenvejr, og farveinfernoet var som om at byen pludselig var lyst op af solen – men vel at mærke en regnbuefarvet sol. Mange af gæsterne  valgte at ned på Oberbaum Brücke, hvor man jo har udsigt over byen, men eftersom vi valgte at blive i lejligheden og bruge balkonen (hvilket i sig selv var fantastisk flot – at se hele gaden og dele af Schlesisches Tor lidt fra oven), måtte vi nøjes med vidnesbyrd fra broen – som lød på at det ganske enkelt var galskab der herskede. Himmel og gadeplan stod i fyrværkeri-flammer i godt en time. Ufattelige mængder fyrværkeri blev skudt af og fik Rådhuspladsen i Kbh og Vesterbro i Aalborg til at ligne børnehaver og børn med knaldperler.

Ud på de små timer gik turen så videre til aftenens sidste del, nemlig New Years Odyssey på den legendariske klub Tresor, som nu om dage ligger i en gammel fabrik på Köpenickerstrasse (tidligere lå det i Mitte i en gammel underjordisk bankboks). Her havde godt 3.000 mennesker valgt at feste til tonerne af én af verdens allerstørste dj’s gennem tiderne, Blake Baxter fra Detroit, samt Berlin’s egne Alexander Kowalski og Dirt Crew (aka. James Flavour). Det behøver vel ikke understreges at der var sindsygt tryk på derinde :) Vi holdt indtil omkring 7-tiden, hvor vi trillede hjem i en taxa – hvor vi var heldige at få plads i en vogn med et tysk par, og en velvillig taxachauffør, som lod os sidde ovenpå hinanden.

Alt i alt en fantastisk hyggelig og sjov aften, som vil gå vel over i historien af nytårsfester gennem tiden.

posted by Villum in Berlin,Musik,Subkultur and have No Comments

The Raveonettes – lige om hjørnet

Lige ved siden af vores lejlighed i Falckensteinstrasse ligger spillestedet Lido, som er et ganske kendt lille sted, der har til huse i en tidligere biograf (deraf navnet). Denne mandag aften var ingen ringere end danske The Raveonettes på programmet, og deres blanding af surf, støjrock og gode melodier har Christian stor beundring for. Sjovt nok er det dog aldrig lykkedes at komme til én af koncerterne – ikke engang selvom bandet spillede 3 gange i New York dengang vi boede dér. Men nu skulle det altså være.

The Raveonettes er ret populære i Tyskland, og allerede da vi ankom i god tid var der pakket indenfor. Vi fik os dog møvet i baren og blev udstyrede med et par gode store hefe weissbiers og fandt en god plads oppe foran i siden – og snart kom Sune Wagner og Sharin Foo på scenen i hvad der blev en superfed koncert. Virkelig en kanon oplevelse, som vi helt sikkert vil gentage næste gang chancen byder sig – uanset hvor det så er henne i verden.

The Raveonettes – ‘Attack of the Ghost Riders’

The Raveonettes – ‘Love In A Trash Can':

The Raveonettes – ‘Heart of Stone':

Raveonettes

Raveonettes

Lido

Lido

Raveonettes

Raveonettes

Koncert med Raveonettes

Koncert med Raveonettes

Raveonettes

Raveonettes

Sune Wagner fra Raveonettes

Sune Wagner fra Raveonettes

posted by Villum in Berlin,Musik and have No Comments

Besøg fra København – samt Pet Shop Boys og Hardwax’ 20-års fødselsdag

For lang tid siden fik Christians kammerat Jacob Rosengren den blændende idé at komme til Berlin den første weekend i december for at høre Pet Shop Boys og hænge lidt ud. Og som sagt, så gjort. Egentligt var det meningen at Diana skulle med også, men to flyttede julefrokoster hjemme i Danmark gjorde, at hun måtte vejen af Danmark denne weekend.

Det var Jacobs første tur til det Berlin’ske, så dagsfladen gik med lidt nøje udvalgt sightseeing med Christian i guide-rollen. Det blev bl.a. til besøg på Karl Marx Allee og dens fantastiske ost-arkitektur, East Side Gallery og naturligvis også en pils og pølse på julemarkedet på Alexanderplatz.

Om aftenen stod den så på Pet Shop Boys-koncert i Berlins kæmpestore O2-Arena – og de aldrende britiske herrer skuffede bestemt ikke. Med en simpel, men imporende scenografi og flere top-10 hits fra 80’erne og 90’erne end de fleste navne kan præstere, blev det et to timers walk down memory lane. Rigtigt fedt.

Efter koncerten gik turen videre på WMF, som er en særdeles kendt Berlin-klub for elektronisk musik. Denne aften var helt speciel, idet der var et kæmpe fødselsdagsevent for pladebutikken Hardwax, som af mange anses for at være grundstenen på den elektroniske musiks succes i Berlin. Hardwax tæller foruden den legendariske pladebutik også pladeselskaber (Basic Channel, Rhythm & Sound og Chain Reaction), plademasteringsvirksomhed (Mastering & Dubplates, hvor Christians pladeselskab Urlyd lige har fået seneste udgivelse mastereret) og naturligvis eget dj-team. Selve festen var fuldt besøgt, og der blev ravet igennem til timerne var små – alt i alt en rigtig fed aften.

Video fra YouTube, som er optaget til Hardwax-fødselsdagsarrangementet:

Rote Harfe

Rote Harfe

Grillteller på Rote Harfe

Grillteller på Rote Harfe

Efter aftensmaden var vi på rigtig hyggelig cafe (vi kalder den Rosegren)

Efter aftensmaden var vi på rigtig hyggelig cafe (vi kalder den Rosegren)

Christian og Jacob på 'Rosegren' cafe

Christian og Jacob på 'Rosegren' cafe

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Musik,Sightseeing and have No Comments

Gorilla Mask, Mads og cheeseburger så englene synger

Denne aften havde Christian aftalt at mødes med en anden Berlin-boende dansker, nemlig Mads Lindgren, som bl.a. laver musik og har bidraget til Tones plade på Christians lille pladeselskab, Urlyd. Planen var at mødes på Wendel, en hyggelig café i typisk Berliner-stil, beliggende lige om hjørnet fra lejligheden – på Schlesische Strasse. Stedet var ikke tilfældigt valgt, i det der denne aften var koncert med to musikere (der iøvrigt er gift), som Christian havde mødt på Miss Hecker for en måneds tid siden. Peter og Sophie hedder de, og de skulle optræde med to af deres sideprojekter, nemlig Charlotte & Mr. Stone og Gorilla Mask. Førstnævnte er en laptop-electronica duo med vokal i højsædet, og sidstnævnte en impro-jazz trio (se videoerne nedenfor). Peter er vist iøvrigt en ganske veletableret saxofonist i jazz-kredse (tjek web eller myspace).

Aftenen bød også på en aldeles himmelsk madmæssig oplevelse, idet Mads anbefalede et besøg på en lille imbiss som har åbent om natten og ligger lige ved Schlesisches Tor-togstationen – nærmere betegnet i sådan en grøn kasse lige under togskinnerne. Anbefalingen var på sin plads; det var i sandhed gudeagtige cheeseburgere de langer over den lille desk.

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Musik and have No Comments

Morrissey og nærkontakt med bildør

Her til aften var Christian til koncert med én af hans store helte, nemlig den britiske sanger Morrissey, som spillede i Tempodrom her i Berlin denne mandag aften. Den excentriske Morrissey, der bl.a. tidligere var forsanger i post-punk bandet The Smiths, er bl.a. kendt for sine radikale politiske holdninger og -udtalelser, poetiske tekster og melankolske lyd.

Det var dog lige ved at han slet ikke havde nået frem til koncerten, idet en dame i en netop parkeret bil på Skalitzer Strasse glemte at kigge sig for inden hun steg ud af bilen, og således åbnede døren lige i samme øjeblik som Christian kom susende forbi på cyklen på vej til Tempodrom. Resultatet blev et rabalder af et sammenstød, men heldigvis uden skader på hverken krop eller cykel – troede vi! Det viste sig nemlig nogle hundrede meter længere fremme at forhjulet var blevet slået skævt og nu gned imod stellet, hvilket gjorde cyklen så svær at træde, at det var næsten umuligt at køre på den uden at kampsvede totalt.
Med resten af vejen på gå-ben gik Christian således glip af den første halve time af koncerten – men oplevede heldigvis den sidste time. Og sikken én! Morrissey spillede både numre fra hans nye plade, Swords, og fra hans store bagkatalog – inkl. flere af de større numre, så som den gåsehudsfremkaldende ‘Irish Heart, English Blood‘ og ‘Human’ – se videoerne nedenfor. Fantastisk koncert.

Morrissey på scenen i Tempodrom

Morrissey på scenen i Tempodrom

Morrissey på scenen i Tempodrom

Morrissey på scenen i Tempodrom

posted by Villum in Berlin,Musik,Udeliv and have No Comments

East Side Gallery, Checkpoint Charlie og White Trash

Vi startede dagen med en tur ned forbi East Side Gallery, hvor der faktisk er kommet en del nye malerier til de sidste par uger, så der var en 10 stykker, som vi aldrig har set før. Man kan godt se, at de har haft travlt med at færdiggøre malerierne op til jubilæet for murens fald igår, og nu er der også kun få tomme pladser tilbage. Hele muren blev jo dekoreret i 1990, men meget af malingen er skaldet af siden, så derfor inviterede man kunstnerne tilbage i anledning af murens fald for at male billederne på ny. Nogle nægtede at male de samme billeder, så derfor er nye kommet til og samtidig er det naturligvis ikke alle kunstnere, som har haft mulighed for at komme tilbage.

Efter en tur langs muren tog vi op til den imponerende Karl-Marx-Allee i det gamle Østberlin, hvor vi fortsatte gåturen. Vi tog videre til den tidligere grænseovergang Checkpoint Charlie og derefter til Holocaust Memorial ved Brandenburger Tor. Vi var efterhånden blevet noget sultne af alt det sightseeing, så det var tid til en curry wurst – det eneste bidrag til verdenskøkkenet fra Berlin. Dette foregik på julemarkedet ved Potsdamer Platz, og den levede bestemt op til forventningerne. Inden dagens sidste stop lagde vi turen forbi pladebutikken Da Capo, hvor Poul fik købt en del jazzvinyler. Vi sluttede dagen med et besøg på restauranten White Trash & Junkfood – perfekt afslutning på nogle perfekte dage her i Berlin.

Falckensteinstrasse

Falckensteinstrasse

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

Himlen over Berlin - malet af to danske kunstnere

Himlen over Berlin - malet af to danske kunstnere

Så spises der igen, denne gang vores ynglingskage - en amerikaner..

Så spises der igen, denne gang vores ynglingskage - en amerikaner..

Ostbahnhof

Ostbahnhof

Ostbahnhof

Ostbahnhof

Spillemand i toget

Spillemand i toget

Frankfurter Tor

Frankfurter Tor

Karl-Marx-Allee

Karl-Marx-Allee

Kosmos, et gammelt spillested/teater tilbage fra DDR-tiden

Kosmos, et gammelt spillested/teater tilbage fra DDR-tiden

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt

Deutscher Dom på Gendarmenmarkt

Deutscher Dom på Gendarmenmarkt

Poul og Christian foran Deutscher Dom

Poul og Christian foran Deutscher Dom

Besøg i Fassbender & Rausch chokoladebutikken, hvor bl.a. Reichstag er udstillet i chokolade

Besøg i Fassbender & Rausch chokoladebutikken, hvor bl.a. Reichstag er udstillet i chokolade

Poul og Christian i gang med at læse plancher omkring murens fald ved Checkpoint Charlie

Poul og Christian i gang med at læse plancher omkring murens fald ved Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Holocaust Memorial

Holocaust Memorial

Holocaust Memorial

Holocaust Memorial

Currywurst

Currywurst

Julemarked to Potsdamer Platz

Julemarked to Potsdamer Platz

Caféhygge

Caféhygge

Pladebutikken da capo

Pladebutikken Da Capo

Poul i gang med at kigge plader

Poul i gang med at kigge plader

Som far som søn

Som far så søn

White Trash & Junkfood

White Trash & Junkfood

White Trash & Junkfood

White Trash & Junkfood

White Trash & Junkfood

White Trash & Junkfood

posted by Diana in Berlin,Gastronomie,Historie,Markeder,Musik,Shopping,Sightseeing and have No Comments

Historisk oplevelse med U2 ved Brandenburger Tor

Dagen i dag tog pludselig en umådeligt interessant drejning hen på eftermiddagen, da vi med tilbageholdt åndedræt sad foran computeren og ventede på at eBay’s auktionsur talte ned til 0. Ligeså stor var vores glædesudbrud, da auktionen sluttede og sætningen ‘Congratulations! You have won the bid’ kom frem på skærmen. Objektet vi nu havde retten til var intet mindre end 2 stk. billetter til den nyligt annoncerede mini-koncert med U2 foran Brandenburger Tor i anledningen af MTV Europe Music Awards og 20-års jubilæet for Berlin og Tysklands genforening.

I forbindelse med annonceringen af koncerten prøvede vi forgæves at få fat i nogen af de blot 10.000 billetter, der blev gjort tilgængelige – vel at mærke gratis – men det lykkedes ikke, og vi slog derfor idéen ud af hovedet og slog os til tåls med blot at stå udenfor hegnet og høre musikken (at der var hegn – altså en mur – rundt om var iøvrigt lidt underligt og modstridende i forhold til formålet – hvilket også blev påpeget af bl.a. Politiken, læs artiklen her). Men her til morgen fik Diana den brilliante idé at vi jo lige kunne kigge på eBay og se om nogen solgte deres billetter videre – og ganske rigtigt. Vi fik hurtigt lokaliseret to sælgere, og gik ind i auktionerne bevæbnet med VISA-kort og stor entusiasme.

eBay er smart, men bestemt ikke et perfekt system. Der skete nemlig det, at efter vi havde vundet auktionen og hoppet op og ned, kom i den situation at sælgeren ikke var til at få fat i. Begejstringen blev derfor hurtigt afløst af mistro – en mistro, som ledsaget af tidspresset (kun 3 timer til koncerten startede) gjorde, at vi valgte at byde på den anden auktion også – og IGEN endte med at vinde den (!). Efter endnu en hoppetur, kom så endelig livstegn fra den første sælger – og kort efter også fra den anden – og resultatet var så grotesk nok at vi nu stod med hele 4 billetter på hånden! Vi satsede dog på at kunne sælge de to foran indgangen i ægte sortbørshaj-stil – og det lykkedes også :)

Ankommet til Brandenburger Tor begav vi os hurtigt ind i mængden og fik snart en god plads godt 50 meter fra scenen midtfor. Stemningen var fænomenal og efter godt en times ventetid gik de 4 irere på scenen til sandt jubelbrøl og spillede meget symbolsk allerførst nummeret ‘One Love’ mens imponerende visuals blev projekteret op på det ældgamle Brandenburger Tor-monument, som gennem hele den kolde krig og byens 28-årige adskillelse stod som epi-centrummet for kampen mellem det diktatoriske øst-regime og den frigjorte hedonistiske vestside. Det var så man fik kuldegysninger op ad armene af at opleve dette historiske øjeblik af forening og broderskabsfølelse – og tænke tilbage på hvordan det ville have været at stå lige præcis hér, på østsiden, for 20 år siden hvor muren blot havde få dage tilbage som nådesløs fængselsmur inden hundredetusinde østtyskerne sent om aftenen d. 9. november pressede så meget på grænseovergangene at vagterne så sig nødsaget til at åbne og for første gang i 28 år lod familier og venner genforenes på vestsiden. U2 har altid har et særligt forhold til Berlin. I de dage, hvor muren faldt, sad de fire musikere i et lydstudie i Vestberlin og indspillede det højt besungne album ‘Achtung Baby’, hvor bl.a. hittet One er på. Setting’en og bandet kunne derfor ikke være mere perfekt!

Koncerten fik iøvrigt yderligere drysset stjernedrys over sig, da gruppen spillede deres måske største nummer, Sunday Bloody Sunday, hvor scenen pludselig gav plads til den amerikanske rapper Jay-Z som gæsterappede til stor overraskelse og jubel for menneskemængden.

Vi sluttede denne aften med historisk vingesus af med at stoppe cyklerne ved Que Pasa, en hyggelig mexikansk restaurant ved Görlitzer Tor-stationen, og spise fajitas. Lækkert!

U2 billetter

U2 billetter

To spændte koncertgængere

To spændte koncertgængere

Himlen var badet i lys

Himlen var badet i lys

MTV klar til at filme

MTV klar til at filme

U2 foran Brandenburger Tor

U2 foran Brandenburger Tor

U2 foran Brandenburger Tor

U2 foran Brandenburger Tor

U2 i gang med sangen 'One'

U2 i gang med sangen 'One'

One Love

One Love

Lidt af vores video optaget til koncerten – U2 ‘One’

Masser af politiske budskaber

Masser af politiske budskaber

U2 koncert

U2 koncert

U2 foran Brandenburger Tor

U2 foran Brandenburger Tor

U2 foran Brandenburger Tor

U2 foran Brandenburger Tor

JayZ på scenen sammen med U2 under nummeret 'Sunday Bloody Sunday'

JayZ på scenen sammen med U2 under nummeret 'Sunday Bloody Sunday'

Lidt mere af vores video, her U2 med ‘Sunday Bloody Sunday’ – med JayZ på scenen

U2 foran Brandenburger Tor

U2 foran Brandenburger Tor

U2

U2

U2 ‘Beautiful day’ – and so it was :-)!

U2

U2

U2 i gang med sidste nummer

U2 i gang med sidste nummer

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Historie,Musik and have No Comments

Yoyo veggie-burgers og alting på hovedet hos Madame Claude

Mandag aften stod den i selskab med vores “feriegæster” Sofie og Kristian på lækker mad i Friedrichshain, nærmere betegnet på den en ene af Berlins mest kendte vegetar-burger restauranter, Yoyo Foodworld. Vi havde aftalt at mødes med Kasper fra Berlin-pladeselskabet PonyRec, som udgiver Tone i Tyskland, og ydermere en fyr ved navn Pablo, som er booker på et Schweisisk spillested – og som var på besøg hos Kasper i nogle dage. Vi havde fået restauranten anbefalet af Peter fra 1000fryd, og man må sige anbefalingen var fortjent – for pokker, de serverer en god burger :)
Faktisk, havde Peter fortalt, er Yoyo en udbryder fra den anden meget kendte veggie-burger restaurant, Yellow Sunshine. Historien er vist at folkene bag Yellow blev uenige om driften, og så valgte en flok at smutte for at starte deres eget sted. Dejligt for Berlin, som nu har to lækre steder at dyrke vegetarburger-cuisine.

Efter maden gik vi tilbage over i Kreuzberg til et skørt lille spillested ved navn Madame Claude (som faktisk kun ligger et par hundrede meter fra vores lejlighed. Her foregik et par spændende koncerter, som var en del af deres Mandagskoncert-række ved navn eXperimontag. Denne aften var amerikanske Daniel Riggs (fra bandet emo/punk-bandet Lungfish) og ligeledes amerikanske Animal Hospital på programmet – og det vel at mærke til donationspris, hvilket er et udbredt fænomen i Berlin. Det betyder i praksis at man selv bestemmer hvad man vil lægge i døren for at komme ind – og at man kan gå gratis ind, hvis man synes. Godt for både studerende og filantroper! Vi lagde dét der oftest er gennemsnittet – nemlig en 5’er.

Selve Madame Claude fortjener nærmere introduktion. Der er tale om en hel lille labyrint, som ligger nede i en kælder. Stedet indeholder både café, mikro-spillested og bordtennis, men udmærker sig specielt ved at alle møblerne er sømmet fast på loftet (!). Således føler man at man går rundt på loftet – spøjst :-). Da vi kom ind fandt vi dog hurtigt ud af at spillestedets størrelse og musiknavnenes tiltrækningskraft ikke rigtigt passede sammen. Spillesteds-delen af Madame Claude (nede i en kælder af en small trappe) var stuvende fuldt – så vi måtte hurtigt opgive at se koncerterne, desværre. Istedet hang vi ud i en stemningsfyldte omvendte café/dagligstue – det var super hyggeligt.

Yoyo Foodworld

Yoyo Foodworld

Yoyo Foodworld

Yoyo Foodworld

Madame Claude

Madame Claude

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Musik and have No Comments

Rote Harfe, ‘Up’ og Scion/Tikiman på Berghain

Vi fik de fleste af sanserne stimuleret denne aften – både smagsløgene, øjnene og ørerne. Først og fremmest ved et besøg på Rote Harfe, en café/restaurant på Oranienstrasse i Kreuzberg, som Christian fandt under hans sidste besøg i Berlin (for AAU). Caféen viser sig også at være anbefalet af Lonely Planet-guiden, og den anbefaling kan vi bestemt tilslutte os – og i særdeleshed vegetar-retterne, raviolien og deres humus.

Efter restaurant-besøget gik turen videre til biffen i Sony Center, som vi jo har besøgt en del allerede. Her så vi en sen fremvisning af Pixars nyeste skud på film-stammen, ‘Up’, og fik et godt grin. De holder standarden! :)

Lidt over midnat tog vi videre ud i natten til Berlins måske mest hypede elektroniske venue gennem de sidste par år, Berghain, som er en gammel fabriksbygning som nu huser koncerter og dj-performances indenfor de elektroniske genrer – med fokus på minimal techno. Denne aften var nøje udvalgt af os (og vi skulle kun stå i kø udenfor klubben i tre kvarter for at komme ind!), idet den bød på optræden med et musikalsk par, som har haft enorm betydning ikke bare for Berlins techno-scene, men også dubmusikken som genre; nemlig Scion fra Berliner-kollektivet Basic Channel (pladeselskab og producere som iøvrigt har til huse i Hard Wax pladebutikken tidligere omtalt heri) i selskab med den jamaikanske sanger og toaster Tikiman, også kendt som Paul St. Hilaire. Dette makkerpar har stået bag en hel serie af plader gennem det sidste årti, bl.a. Rhyhtm & Sound serien, som har været med til at grundlægge og forme den særlige dubtechno-musikgenre, som kendetegnes ved tilføjelse af en massiv og langsom elektronisk basbund oveni dubmusikkens melankolske æstetik, ekkoklange og svævende zionistiske vokaler.

Af alle steder er Berghain nok det bedste at opleve denne bas-baserede soniske energiudladning, idét de er blandt de få klubber i Europa, som har installeret det sagnomspundne Function One lydanlæg – et uforligneligt anlæg som koster mange hundrede tusinde kroner og kan betegnes som lydanlæggenes kampvogn. Lyden kan næsten ikke beskrives – den var sublim! Jernhøj og fuldstændig ren – således at man både kan føre en almindelig samtale med hinanden, men samtidig er fuldstændig omgivet af lydinfernoet og kan mærke basfrekvenserne vibrere i hele kroppen, når man står i salen mellem de fire højttaler-bjerge. Vi har aldrig prøvet noget lignende.

Rote Harfe

Rote Harfe

Rote Harfe

Rote Harfe

Champignon vegetarret

Champignon vegetarret

Berghain

Berghain

Flyer med aftenens program

Flyer med aftenens program

Berghain

Berghain

Berghain

Berghain

Function One højtaleranlægget

Function One højtaleranlægget

Berghain

Berghain

Tikiman

Tikiman

posted by Villum in Berlin,Film,Gastronomie,Musik and have No Comments

Ankerklause, Hard Wax og second hand

Lige ved broen Kottbusser Brücke ligger det hyggelige lille spisested, Ankerklause, hvor vi spiste brunch denne lørdag. Halvdelen af restauranten ‘hænger’ ud over vandet, og der må siges at herske en maritim stemning med ankre, bøjer, kompas og andre pyntegenstande på væggene. Det er bestemt ikke sidste gang, at vi indtager et måltid mad her. Efter brunchen gik vi over på den anden side af broen, hvor den legendariske pladebutik Hard Wax ligger. Den er lokaliseret i en baggård inde bag en baggård, så den er ikke sådan lige sådan at finde ude fra vejen. Tilmed ligger den på 3. etage for enden af en høj, smal trappeskakt. Opgangen er spækket med grafitti og klistermærker, så Christian fik også lige reklameret lidt for hans filosofiske/politiske blog, Freeform101.org. Herefter cyklede vi rundt og udforskede lidt og kom igen forbi en rigtig fed genbrugsbutik, især hvis man er ude efter sko og tasker – og det er man vel altid. Resten af lørdagen stod på hygge foran tv’et med god mad og ‘Nord og Syd’.

IMG_1173

Brunch på Ankerklause

IMG_1174

Kottbusser Brücke i Kreuzberg

IMG_1175

Floden Spree

IMG_1179

Ankerklause

IMG_1182

Os ved vandet

IMG_1188

Baggården ind til Hard Vax pladebutikken

Christian i gang med at sætte Freeform.org klistermærker op

Christian i gang med at viralspamme Berlin med Freeform101.org stickers

IMG_1192

Freeform101.org klistermærke

IMG_1196

Opgangen til Hard Wax fyldt med grafitti og klistermærker

posted by Diana in Berlin,Gastronomie,Musik,Shopping and have No Comments