A day in the life of…

Diana & Christian i Berlin

Archive for the 'Sightseeing' Category

Christians fødselsdag – med ultraheld, 3d og mega-is-orgie

Med årets skifte var det også vanen tro blevet tid til Christians fødselsdag, som altid ligger i slipstrømmen af højtiden. Diana listede tidligt op og forberedte et sandt festmåltid af et morgenbord med bruscetta-brød, rösti-kartofler, mozarella-pølsebrød, parmaskinke-dadler og frugtsalat (!) – så der blev spist til den store guldmedalje. Som prik over i’et så vi den gamle danske agent-film Slå Først Frede med Morten Grundvald, som Christian havde fundet på nettet.

Efter maden gik dagens hemmelige program igang. Vi hoppede på toget op mod det nordlige centrum af Berlin – i hast, da dagens første programpunkt var kl. 12.30, og vi var som vanligt for sent på den. Men det skulle lige kunne nåes, hvis alting gik glat med gode skift mellem togene. Vi kørte vores sædvanlige trick med dels at købe ‘kurzstrecke’ (kort-strækning) og dels “glemme” at stemple. En listig måde at spare lidt på transportudgifterne i Berlin’s paradoksalt dyre u-bahn system. Helt konkret går det ud på at bruge samme billet ud og hjem, og hvis man så er uheldig at blive taget, så agere sproghæmmet dansk überturist – så man blot ryger af på næste station for at købe korrekt billet og huske at stemple.
Helt vanlig procedure, også denne dag. Sidste strækning på denne tur var U6, som kører op imod Wedding. Vi får et godt skift (dvs. minimal ventetid), og render samtidig på Bjørn, én af Christians bekendte. I toget sker så dét der ikke må ske, når man har travlt: Kontrollør! Dette var dels en pinlig situation når man nu tilfældigvis var rendt på én hernede som man kender, men ikke kender vildt godt, og dels var det skæbnesvangert for tidsplanen, idet vi nu kunne se at vi først ville ankomme til den hemmelige destination omkring kl. 12.45. Men vi skyndte os og håbede på det bedste.
Da vi ankommer til det der viser sig at være intet mindre en Berliner Underwelten – Berlin’s underverden – skynder vi os ind på billetkontoret, og kan ånde lettet op, idet vi godt kan nå at komme med på den fastlagte rundtvisning, som er dagens sidste på engelsk. Dette dog ikke uden svineheld: Det viser sig at vi får de sidste to billetter! Og dem i køen efter os må vende slukøret om og tage hjem igen. Pyha.

Berliner Underwelten har forskellige ture, som foregår på forskellige ruter. Den vi skulle på handlede om byens atomangrebs-beskyttelsessystemer, og vi blev af guiden Nick ført ned i en trappeskakt, dybt ned i jorden i et gammelt anlæg, som før 2. verdenskrig blev bygget som en del af u-bahn-nettet, men aldrig taget i brug. Da krigen kom tog nazisterne anlægget i brug til krigsformål, og efterfølgende fik det status af beskyttelsesrum i tilfælde af atomangreb på Berlin. Her blev interiøret bygget om (bl.a. med indrettelse af s-formede gange, som skulle afbøde lufttryk fra sprængninger). Nogle år senere, da man nåede starten af 60’erne, skulle disse tunnelsystemer dog få en helt anden rolle – idét de lå tværs igennem øst- og vestsektoren, og således udgjorde flugtveje under muren. Dette betød at hele den underjordiske by skulle sikres, og således blev utallige gange, tunneller, vandveje, servicerum osv. blev nu afspærret, muret til eller sågar bevogtet, 24 timer i døgnet, under hele den kolde krig frem til 1989: Sagen var nemlig den, at nogen af fungerende u-bahn tunneller, hvor der hele tiden kørte tog – og som hørte til vesten – rent faktisk kørte ind under østberlin, altså på den anden side af muren. De stationer som de kørte igennem på østsiden blev nu muret til, men ikke desto mindre var der jo kæmpestore perron-anlæg, trapper, billetluger osv. som nu stod tomme og potentielt kunne bruges til flugtforsøg, hvis man kunne hoppe på vest-togene som kørte forbi. Det var hér man posterede vagtposter, som fra nyindrettede kontrolposter med lemme ind på de tilmurede undergrundstationer kunne holde øje med hver og ét tog som kørte igennem de kulsorte og forladte stationer – som fik tilnavnet Ghost Trains. Dette var fordi at U-bahnselskabet på vestsiden af østberlin-styret havde fået besked på at hvis de fortsat ville bruge disse tunneller, så skulle togene slukke lysene og sætte farten op når de kørte gennem spøgelsesstationerne. Så sad østvagterne og holdt øje gennem lugerne. Tilmed blev det gennem lugerne tjekket med projektører at der ikke var fodmærker i det støvlag som gennem årene lagde sig på spøgelsesstationerne: Dette ville jo afsløre om nogen hemmelige afhoppere havde boret sig ind og pønsede på flugtforsøg ad den vej.
Efter gennemgang af det store bunkeranlæg gik turen videre til et andet anlæg, som havde en helt anden karakter – nemlig den fungerende u-bahn station Pankstrasse, som på overfladen ligner enhver anden undergrundsstation her i byen. Den er dog helt speciel, idet den på få timer kan laves om til en atombunker som kan huse op til 3.400 mennesker. I praksis sker dette ved at man kører to tog ind i stationen, lukker nogle kæmpestore skjolddøre ud til tunnellerne, og tilsvarende i trappeskakterne oppe fra jordoverfladen. I nogle ikke-synlige gangsystemer, som er bygget ind i væggene findes på rensesluser, således at man kan lukke mennesker ind efter at skjolddørene er forsejlede. Inde i stationen bag panelerne i hallen, hvor man normalt køber billetter ligger indbygget et fuldt operationelt hospital, som vi blev vist rundt i – og yderligere fortalte de om luftpumperne, som kører på diesel og kan køre i op til 14 dage. Normalt bliver dieselolie dårligt, hvis det får lov til at stå urørt i længere perioder, så der bliver rørt i det hver uge og denne station/atombunker – ligeså vel som de andre, der er en 10-12 stykker, som tilsammen kan huse blot 26.000 mennesker – bliver således vedligeholdt den dag idag. En udgift for fattige Berlin på 20 millioner Euro om året. Ret grotesk, må man sige. Tænk hvor mange sociale, transport og helbredsmæssige forbedrninger man kunne lave for disse penge? Samtidig fortalte guiden, at man faktisk kunne tømme Berlin for mennesker på blot 5-6 timer via det offentlige transportsystem (tog- og buslinier), hvis alle blot ville lade personbilen stå. Enormt spændende emne, synes vi begge.
Alt i alt var besøget i underverdenen fantastisk spændende, og gav et fantastisk indblik i en verden som man ikke anede eksisterede. Af andre ture i Berliner Underwelten kan særligt nævnes én der handler om nazisternes aktiviter under jorden – dem var der vist en del af, ser det ud til. Den tur står ihvertfald på vores to-do liste!

Efter den underjordiske ekskursion gik turen videre til Bernauer-strasse, som ligger lige i nærheden. Her ligger Berliner Mauer Dokumentasionszentrum, som er det officielle museum for muren, og samtidig det eneste tilbageværende sted i Berlin, hvor en lille strækning på nogle få hundrede meter har ladt både inder- og ydermuren af Berlinmuren stå. Sagen er nemlig den at muren bestod af to mure, og i mellemrummet mellem disse – den såkaldte deadzone – stod alle vagttårnene, pigtråden, hundene, voldgravene og minerne. Dette kan man så ovenfra via et udsigtstårn, som dog desværre lukket idag pga. al sneen. Men vi fik set en masse indenfor på museet, bl.a. en film optaget fra en helikopter, som fløj hele vejen henover den forladte mur, som den stod i al sin skrækindjagende vælde nogle måneder efter murens fald – i foråret 1990. Rigtigt spændende.

Som sidste del af dagens program stod på lækkert mad. Dette foregik på en ekstremt hyggelig tapas-restaurant i Mitte, lige ved siden af Alexanderplatz. Navnet var Atame og ligger i Dircksenstrasse, og den ryger klart på vores anbefalingsliste. Virkelig lækker tapas-menu i både den kolde og varme ende.

Efter maden gik turen videre til Sony Center på Potsdamer Platz, hvor storfilmen Avatar kunne ses i OV – original verfassung, altså originalsprog – og det tilmed i 3D. Og her skulle vi opleve dagens andet tilfælde af svineheld: Vi havde nemlig ikke været hurtige nok til at bestille billetter, så de eneste der var ledige til denne særdeles populære film var på 5 række – altså næsten helt nede foran lærredet. Og som ekstra torn i øjet var der i bookingcharten – altså oversigten over salen på hjemmesiden, hvor vi hjemmefra bookede og kunne vælge sæder – fire sæder i midten, på 4-bagerste række, som man simpelthen ikke kunne vælge via systemet – selvom de stod som ledige. Vi prøvede endda at ringe ind til kundeservice for at høre om ikke man kunne få lov at booke to af disse fire pladser, nu hvor der ikke var andet end dårlige pladser tilbage. Manden i røret kunne dog ikke hjælpe og havde iøvrigt ikke nogen forklaring på hvorfor sæderne stod frie og ikke kunne bookes – sådan var det bare, sagde han. Ikke desto mindre valgte vi at booke billetterne på 5. række, da vi havde glædet os så meget til at se filmen at det ville være for stort et antiklimaks at droppe det.
Da vi kommer frem til biografen og kommer ind i salen sidder der så nogen på vores pladser. Vi prikker dem på skulderen, idet vi tænkte, at de jo sikkert var folk fra 1.-2. række som blot havde set sit snit til at få lidt bedre pladser. Til vores overraskelse fremviser de dog billetter, som viser nøjagtige samme pladser som vores – så der er altså tale om en dobbeltbooking! Sådan burde ikke kunne ske, men eftersom vi havde booket vores via hjemmesiden og disse folk sikkert havde købt i billetlugen, kunne man jo udlede at vi begge hold havde lige meget ret til pladserne. Så vi gik ud i billetlugen og beklagede vores nød. Dette førte til nogle forskellige opkald via personalet walkies, og pludselig blev vi hentet af en anden ansat, som førte os ind i salen – og henviste os til to af de famøse ikke-booking-bare fire pladser i midten af 4-sidste række. Perfekte pladser i den kæmpe sal – som jo åbenbart blev holdt frie til at løse dobbeltbooking-problemstillinger. Hvor heldig kan man være? Så vi nød filmen på bedst mulige vis.

Da vi kom hjem var det tid til dagens allersidste begivenhed. Sagen er nemlig den at Christian igennem hele hans 31-årige liv altid har haft en drøm om at få lov – uden løftede pegefingre fra nogen – at få lov til at spise al den is han overhovedet kunne proppe i sig. Gennem hele barndommen har der altid været en voksen som har begrænset indtaget til én – eller i sjældne tilfælde måske to – portioner, og senere hen blev denne voksne person afløst af en intern dårlig samvittighed, som automatisk lagde låg på ispakken efter en altid alt for lille portion. Så idag skulle det være og Diana havde således købt to kæmpestore bøtter Carte D’Or vanilie-is med nougat!
Tidligere på dagen havde Christian med lethed konsumeret en halv bøtte, men tidspresset tidligere satte en stopper for indtaget, og først nu – over midnat – kunne orgiet fortsætte. Desværre var Christian så mæt efter dagens program, at han ikke kunne spise mere end en kvart bøtte, og således stod 1,25 bøtte is urørt da fødselsdagen var forbi. Meget skuffende, men samtidig ganske misvisende – idet Christian, under de rette forhold, bestemt kunne have klaret meget mere. Så nu er denne luksusdrøm overført til næste fødselsdag. Det glæder han sig til!

posted by Villum in Berlin,Film,Gastronomie,Sightseeing and have No Comments

Trabbitur, kobberbryllup og fantastisk udsigt over Berlin

Denne dag var helt speciel, idet det var intet mindre end Dianas forældres kobberbryllupsdag – og det skulle jo fejres. Således havde Diana arrangeret billeje af en Trabant (som vi også tidligere på året prøvede), men vel at mærke som overraskelse. Så vi tog afsted før resten af husstanden og fik således hentet kreaturet og samlede så Karen, Niels Jørgen og Dan op på en nærliggende s-bahn station – og så kunne safarien ellers begynde. På de 3 timer lejemålet varer fik vi kørt Berlin tynd på kryds og tværs, og naturligvis kørt en tur ned af Karl Mar Allee. Det var dog ikke helt uden problemer, i det det gamle køretøj havde lidt halsproblemer. Bl.a. kunne lyset ikke slukkes da vi holdt for kaffe, og døren i passagersiden stod af, så vi alle måtte kravle ud af førerside-døren – troede vi. Det viste sig dog bare at vi skulle bruge en større hammer :) (altså, hive lidt hårdere i den).

Efter trabbi-safari gik turen videre til et meget imponerende sted, nemlig restaurant-loungen Solar, som ligger på 17. etage i nærheden af Potsdamer Platz. Her beder man først om adgang til en rustik beton lobby i gadeplan (man kan ikke gå ind, så man må vente til at consiergen lukker én ind – hvorefter man hænger sin jakke og kører i glaselevator udenpå bygningen op til 16. etage (glaselevatoren var IKKE lige højdeskræk-Dianas kop te – men det gik). Med den aldeles imponerende panorama-udsigt over Berlin som baggrund fik vi her serveret en fænomenal middag med bøffer som simpelthen smeltede på tungen. Topkarakter! Og det til normal medium-pris.

Efter madden gik vi af en vindeltrappe i midten en etage højere op, til den såkaldte lounge på 17. etage, hvor man i et pudelandskab kan slænge sig med en cocktail eller bajer og nyde udsigten i gulv-til-loft vinder 270 grader rundt (vest-nord-øst) – ja, faktisk mere end guld-til-loft, da gulvet er lavet mindre end etagen, så man kan faktisk kigge skrået ned over 16. etage og få mere med. Mildest talt imponerende – og tilmed akkompagneret af skiftende dj’s indenfor de elektroniske genrer. Endda i en dj-pult, som i midten af komplekset kører op og ned mellem etagerne. Nice touch! Her fandt Dianas forældre også ud af at dét dersens deep house faktisk slet ikke er så ringe. Også selvom Niels Jørgen da vi kom hjem formåede at referere til det som Down Under House og næste morgen som Ground House. Men han havde da ihvertfald fået retningen rigtig :)

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Sightseeing and have No Comments

Vandretur, mere juleri og teltmiddag på Gendarmenmarkt

Juleriet fortsatte og dagen blev tilbragt med bl.a. vandretur i sneen på Unter Den Linden, julemarked på Ku’damm og som en perfekt afslutning julemiddag i én af de ekstremt hyggelige telt-restauranter på det måske mest eksklusive af Berlins 60 julemarkeder. I praksis har man på dette marked inviteret nogen af området restauranter til at sætte ganske store opvarmede telte op, hvor man så kan sætte sig ind, tage vinterjakkerne af og nyde dejlig mad – mens man kan sidde og kigge ud gennem plastvæggene på markedsmylderet udenfor. Rigtigt hyggeligt og lækker mad.

posted by Villum in Gastronomie,Markeder,Sightseeing and have No Comments

Bustur igen-igen og vinterhygge på marked

Idag skulle Dianas forældre prøve én af vores faste traditioner for besøgende gæster, nemlig busturen rundt i Berlin – for at se alle de obligatoriske seværdigheder, men vel at mærke i opvarmet bus fremfor på gå-ben ude i kulden. Efter dette gik turen videre til julemarkedet ved Marienkirche, hvor vi dels fik de obligatoriske pølser og fik lidt glühwein mit schuss (altså spiked! – det varmer jo alt sammen) inden turen gik hjem i varmen – til flæskesteg a la mor Karen. Mums.

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Markeder,Sightseeing and have No Comments

Markt Am Mauerpark og adventsrundfart på Spree

Vi startede dagen med at tage på det store traditionsrige marked, Markt Am Mauerpark, hvor vi tidligere har købt bl.a. cykler. Her fik vi snust lidt rundt, omend det var en kold omgang her om vinteren – specielt i disse dage, hvor kulden går igennem marv og ben.

Bagefter var en helt speciel oplevelse i vente: Nemlig adventsrundfart på én af de store både på Spree – floden som løber igennem Berlin. Dette var Dianas gode idé og viste sig at være helt enormt hyggeligt. Vi fik bord ved vinduet og kunne således nyde Berlin fra vandsiden, imens vi nød dejlig varm glühwein og grogg. Rigtig julehygge!

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Markeder,Sightseeing and have No Comments

Besøg fra København – samt Pet Shop Boys og Hardwax’ 20-års fødselsdag

For lang tid siden fik Christians kammerat Jacob Rosengren den blændende idé at komme til Berlin den første weekend i december for at høre Pet Shop Boys og hænge lidt ud. Og som sagt, så gjort. Egentligt var det meningen at Diana skulle med også, men to flyttede julefrokoster hjemme i Danmark gjorde, at hun måtte vejen af Danmark denne weekend.

Det var Jacobs første tur til det Berlin’ske, så dagsfladen gik med lidt nøje udvalgt sightseeing med Christian i guide-rollen. Det blev bl.a. til besøg på Karl Marx Allee og dens fantastiske ost-arkitektur, East Side Gallery og naturligvis også en pils og pølse på julemarkedet på Alexanderplatz.

Om aftenen stod den så på Pet Shop Boys-koncert i Berlins kæmpestore O2-Arena – og de aldrende britiske herrer skuffede bestemt ikke. Med en simpel, men imporende scenografi og flere top-10 hits fra 80’erne og 90’erne end de fleste navne kan præstere, blev det et to timers walk down memory lane. Rigtigt fedt.

Efter koncerten gik turen videre på WMF, som er en særdeles kendt Berlin-klub for elektronisk musik. Denne aften var helt speciel, idet der var et kæmpe fødselsdagsevent for pladebutikken Hardwax, som af mange anses for at være grundstenen på den elektroniske musiks succes i Berlin. Hardwax tæller foruden den legendariske pladebutik også pladeselskaber (Basic Channel, Rhythm & Sound og Chain Reaction), plademasteringsvirksomhed (Mastering & Dubplates, hvor Christians pladeselskab Urlyd lige har fået seneste udgivelse mastereret) og naturligvis eget dj-team. Selve festen var fuldt besøgt, og der blev ravet igennem til timerne var små – alt i alt en rigtig fed aften.

Video fra YouTube, som er optaget til Hardwax-fødselsdagsarrangementet:

Rote Harfe

Rote Harfe

Grillteller på Rote Harfe

Grillteller på Rote Harfe

Efter aftensmaden var vi på rigtig hyggelig cafe (vi kalder den Rosegren)

Efter aftensmaden var vi på rigtig hyggelig cafe (vi kalder den Rosegren)

Christian og Jacob på 'Rosegren' cafe

Christian og Jacob på 'Rosegren' cafe

posted by Villum in Berlin,Gastronomie,Musik,Sightseeing and have No Comments

East Side Gallery, Checkpoint Charlie og White Trash

Vi startede dagen med en tur ned forbi East Side Gallery, hvor der faktisk er kommet en del nye malerier til de sidste par uger, så der var en 10 stykker, som vi aldrig har set før. Man kan godt se, at de har haft travlt med at færdiggøre malerierne op til jubilæet for murens fald igår, og nu er der også kun få tomme pladser tilbage. Hele muren blev jo dekoreret i 1990, men meget af malingen er skaldet af siden, så derfor inviterede man kunstnerne tilbage i anledning af murens fald for at male billederne på ny. Nogle nægtede at male de samme billeder, så derfor er nye kommet til og samtidig er det naturligvis ikke alle kunstnere, som har haft mulighed for at komme tilbage.

Efter en tur langs muren tog vi op til den imponerende Karl-Marx-Allee i det gamle Østberlin, hvor vi fortsatte gåturen. Vi tog videre til den tidligere grænseovergang Checkpoint Charlie og derefter til Holocaust Memorial ved Brandenburger Tor. Vi var efterhånden blevet noget sultne af alt det sightseeing, så det var tid til en curry wurst – det eneste bidrag til verdenskøkkenet fra Berlin. Dette foregik på julemarkedet ved Potsdamer Platz, og den levede bestemt op til forventningerne. Inden dagens sidste stop lagde vi turen forbi pladebutikken Da Capo, hvor Poul fik købt en del jazzvinyler. Vi sluttede dagen med et besøg på restauranten White Trash & Junkfood – perfekt afslutning på nogle perfekte dage her i Berlin.

Falckensteinstrasse

Falckensteinstrasse

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery

Himlen over Berlin - malet af to danske kunstnere

Himlen over Berlin - malet af to danske kunstnere

Så spises der igen, denne gang vores ynglingskage - en amerikaner..

Så spises der igen, denne gang vores ynglingskage - en amerikaner..

Ostbahnhof

Ostbahnhof

Ostbahnhof

Ostbahnhof

Spillemand i toget

Spillemand i toget

Frankfurter Tor

Frankfurter Tor

Karl-Marx-Allee

Karl-Marx-Allee

Kosmos, et gammelt spillested/teater tilbage fra DDR-tiden

Kosmos, et gammelt spillested/teater tilbage fra DDR-tiden

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt

Deutscher Dom på Gendarmenmarkt

Deutscher Dom på Gendarmenmarkt

Poul og Christian foran Deutscher Dom

Poul og Christian foran Deutscher Dom

Besøg i Fassbender & Rausch chokoladebutikken, hvor bl.a. Reichstag er udstillet i chokolade

Besøg i Fassbender & Rausch chokoladebutikken, hvor bl.a. Reichstag er udstillet i chokolade

Poul og Christian i gang med at læse plancher omkring murens fald ved Checkpoint Charlie

Poul og Christian i gang med at læse plancher omkring murens fald ved Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Holocaust Memorial

Holocaust Memorial

Holocaust Memorial

Holocaust Memorial

Currywurst

Currywurst

Julemarked to Potsdamer Platz

Julemarked to Potsdamer Platz

Caféhygge

Caféhygge

Pladebutikken da capo

Pladebutikken Da Capo

Poul i gang med at kigge plader

Poul i gang med at kigge plader

Som far som søn

Som far så søn

White Trash & Junkfood

White Trash & Junkfood

White Trash & Junkfood

White Trash & Junkfood

White Trash & Junkfood

White Trash & Junkfood

posted by Diana in Berlin,Gastronomie,Historie,Markeder,Musik,Shopping,Sightseeing and have No Comments

20 Jahre Mauerfall

I dag er så dagen, hvor muren faldt for 20 år siden. Forberedelserne til netop denne dag har været i gang i flere år og i hele 2009 har der været udstillinger omhandlende murens fald rundt omkring i Berlin. Vi ville derfor naturligvis heller ikke gå glip af festlighederne. Og faktisk var Pouls besøg også planlagt og timet efter denne begivenhed.

Vi startede dagen med at gå en tur ned langs Spree til Treptower Park, og videre til den sovjetiske mindepark. Vejret var lidt råt, men det var nu en rigtig dejlig gåtur alligevel. Efter gåturen tog vi en tur ind til Alexanderplatz, hvor vi varmede os på lidt kakao inde i Galleria. Derefter gik turen op ad Under den Linden til Brandenburger Tor, hvor der allerede var ved at være godt fyldt op med mennesker. Vi blev derfor enige om, at vi hellere måtte stille os på pladsen, hvis vi ville gøre os håb om at komme til at se noget. Vi var dog så heldige at få plads i anden række, så det var helt perfekt. Vi ankom allerede lidt i 17, og eftersom showet ikke startede før kl. 19, så havde vi lige nogle timer, som vi skulle have til at gå. Der var dog ikke mange muligheder for udfoldelser inde på den propfyldte plads, men det lykkedes os lige at få hentet en glühwein inden det lukkede helt til. Desværre begyndte det at regne meget kraftigt efter en halv time, og det stilnede ikke af før showet næsten var slut. Det endte derfor med at blive en meget våd og kold fornøjelse, og tiden op til showet gik bestemt ikke hurtigt. Da det hele gik i gang, glemte man dog de kolde tæer og nød det i fulde drag – det var jo helt fantastisk. Vi fik et glimt af alle statshovederne; Clinton, Merkel, Sakozy, Medvedev og Brown, så det var lidt sjovt. Vi så endog også vores egen lille Lars Løkke Rasmussen, så kendis-meteret var helt i top. Den verdensberømte tenor Placido Domingo kom også på scenen og gav nogle numre sammen med Berlins symfoniorkester. Det var fantastisk at få mulighed for at være en del af denne historiske begivenhed, så selvom det tog et par timer at tø op igen efter hjemkomst i lejligheden, så var det uden tvivl det værd.

Molecule Man i Kreuzberg

Molecule Man i Kreuzberg

Spree

Spree

Området omkring Arena

Området omkring Arena

Spree

Spree

Treptower Park

Treptower Park

Efterårsblade

Efterårsblade

Svaner og ænder i Spree

Svaner og ænder i Spree

En våd dag i parken

En våd dag i parken

Soviet Memorial

Soviet Memorial

Den famøse statue i Soviet Memorial

Den famøse statue i Soviet Memorial

Soviet Memorial

Soviet Memorial

Frokost på Alexanderplatz

Frokost på Alexanderplatz

Hygge i Galleria med lidt varm kakao

Hygge i Galleria med lidt varm kakao

Udsigt over Alexanderplatz fra caféen i Galleria

Udsigt over Alexanderplatz fra caféen i Galleria

Berliner Dom

Berliner Dom

Under den Linden

Under den Linden

20 Jahre Mauerfall

20 Jahre Mauerfall

Så varmer vi os på lidt Glühwein

Så varmer vi os på lidt Glühwein

Her sidder alle statsoverhovederne

Her sidder alle statsoverhovederne

Der var tæt pakket foran Brandenburger Tor

Der var tæt pakket foran Brandenburger Tor

Placido Domingo i fuld gang med at synge

Placido Domingo i fuld gang med at synge

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Stridsvognen på toppen af Brandenburger Tor

Stridsvognen på toppen af Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Clinton holder tale

Clinton holder tale

Dominobrikkerne foran Brandenburger Tor

Dominobrikkerne foran Brandenburger Tor

Merkel holder tale

Merkel holder tale

Fest der Freiheit

Fest der Freiheit

Dominobrikkerne vælter

Dominobrikkerne vælter

Dominobrikkerne vælter

Dominobrikkerne vælter

Bon Jovi optræder foran Brandenburger Tor

Bon Jovi optræder foran Brandenburger Tor

Festfyrværkeri

Festfyrværkeri

To gennemblødte danskere

To gennemblødte danskere

posted by Diana in Berlin,Historie,Sightseeing,Udeliv and have No Comments

Bustur rundt i Berlin og pølseorgie

I dag var så første dag på udflugt rundt i Berlin efter Pouls ankomst og vi startede dagen på bustur. Selvom vi efterhånden har været på bussen en del gange, så bliver det heldigvis ved med at være spændende. Ikke mindst fordi vi denne gang fik en hel fantastisk guide, som fortalte en masse nye ting om byen. Man bliver jo heldigvis klogere for hver gang. Byen tog sig dog også noget anderledes ud end normalt denne dag, da forberedelserne til 20 året for Berlinmurens fald var i fuld gang. Så det var med lidt forsinkelser rundt omkring, at vi bevægede os igennem byen, ikke mindst da én af de prominente gæster ankom med fuld kortege på omkring 20 politibiler (vi fik at vide, at det var Hilary Clinton, men vi kunne nu ikke se hende gennem de tonede ruder). Vi var også vidne til en lille Greenpeace event inde på Under den Linden. Da vi holdt og ventede i bussen kunne vi pludselig se flere personer komme firende ned fra en høj bygning i fuld gang med at hænge en kæmpe plakat op, der opfordrede verdens befolkning til at stå sammen inden klimakonferencen i København og kræve handling fra politikerne. Et par timer senere kom vi tilbage og plakaten var væk, så det vides ikke, hvor lang tid den fik lov til at hænge inden politiet fik den fjernet igen.

Efter busturen gik vi lidt rundt og så på byen og var bl.a. nede forbi Brandenburger Tor og Reichstag, hvor vi så nogle af de tusind dominobrikker, som skal væltes i morgen i forbindelse med 20 året for murens fald. De var meget smukt dekorerede af skolebørn fra hele Tyskland og også selveste Nelson Mandela har fået æren af at dekorere én. Vi gik også ned forbi Potsdamer Platz, hvor brikkerne stod på ræd og række. Tilmed er der i forbindelse med julemarkedet på pladsen opstillet en kæmpe kunstig skibakke, hvor folk drønede ned på kælke, det så meget morsomt ud. Inde i Sony Center var der Europa premiere på filmen 2012, så den røde løber var rullet ud og det væltede ind med kendte skuespillede fra filmen, vi fik bl.a. set Amanda Peet og John Cusack. Aftensmaden blev tilberedt hjemme i lejligheden og var ikke mindre end et pølseorgie (et nyt ord opfundet til netop denne lejlighed). Der var bochwurst, bratwurst, knacker og det hele, så der blev smovset igennem. Bagefter hyggede vi foran computeren med lidt dokumentar.

Så er der gang i morgenmaden

Så er der gang i morgenmaden

Her står de to berlinere foran lejlighedsbygningen

Her står de to berlinere foran lejlighedsbygningen

Christian og Poul foran Neptumspringvandet

Christian og Poul foran Neptunspringvandet

Fernsehturm

Fernsehturm

Så venter vi på bussen

Så venter vi på bussen

Greenpeace aktion i gang

Greenpeace aktion i gang

Ombord på bussen

Ombord på bussen

Ombord på bussen

Ombord på bussen

Pariser Platz foran Brandenburger Tor

Pariser Platz foran Brandenburger Tor

Siegesäule

Siegesäule

Vores fine bus

Vores fine bus

Og vores guide

Og vores guide

Skibakken på Potsdamer Platz

Skibakken på Potsdamer Platz

Det gamle Stasi og SS hovedkvarter

Det gamle Stasi og SS hovedkvarter

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Far og søn foran Brandenburger Tor

Far og søn foran Brandenburger Tor

Nogle af de mange dominobrikker

Nogle af de mange dominobrikker

Dominobrikkerne foran Reichstag

Dominobrikkerne foran Reichstag

Dominobrikkerne langs Spree

Dominobrikkerne langs Spree

Dominobrikkerne

Dominobrikkerne

Den nye Brandenburger Tor ubahn station, som endnu ikke er færdigbygget, derfor kunne man se ind i tunnelen.

Den nye Brandenburger Tor ubahn station, som endnu ikke er færdigbygget, derfor kunne man se ind i tunnelen.

Brandenburger Tor ubahn stationen

Brandenburger Tor ubahn stationen

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

Sony Center

Sony Center

Poul og Christian i Sony Center

Poul og Christian i Sony Center

Premiere på filmen 2012 i Sony Center

Premiere på filmen 2012 i Sony Center

Så er det pølsetid

Så er det pølsetid

posted by Diana in Berlin,Film,Gastronomie,Historie,Sightseeing and have No Comments

5-årsdag i Berlin + Christians far på besøg

I dag er det så vores 5-årsdag. Det er godt nok utroligt som tiden flyver i godt selskab :-)! Den skulle selvfølgelig fejres på speciel vis med ægte Ostalgi, så vi blev enige om at leje en Trabi og tage på roadtrip rundt i Berlin. For dem som ikke lige er med, så er Trabi slangordet for bilmærket Trabant, som blev produceret i det tidligere DDR. Bilen opnåede kultstatus og verdensberømmelse, da Berlinmuren faldt i 1989 og for mange er den symbolet på det tidligere DDR. Efter murens fald kørte lange karavaner af Trabanter over den øst-vesttyske grænse, men i årene der fulgte blev langt størstedelen af Trabanterne skiftet ud i takt med at vestlige bilmærker blev tilgængelige for østtyskerne. Det er dog nu blevet populært blandt turister her i Berlin at leje en gammel Trabi og tage på opdagelse rundt i byen.

Det var bestemt også rigtig sjovt omend hamrende ukomfortabel. Bilen er udstyret med en lille tocylindret totaktsmotor, som man normalt finder i gamle 2-hjulede køretøjer, så den larmede rimeligt meget. Gearet sidder ved siden af rattet og tophastigheden er 80 km. i timen, selvom vi dog aldrig var så langt oppe. De første 80% af bremsen virkede ikke, så man skulle virkelig hamre igennem for at få bilen til at stoppe, men det var rigtig god motion for benene :-). Derudover er den jo utrolig lille i sig selv, så det var godt, at vi kun var to passagerer. På trods af larmen og det faktum, at der ingen varme var i bilen, var det dog en fantastisk tur, og man kunne virkelig fornemme historiens vingesus, da vi kørte gennem Østberlin i vores lille Trabi.

Efter vores roadtrip rundt i Berlin tog vi ud til busstationen og hentede Christians far, som skal tilbringe de næste fire dage hernede hos os – et besøg som vi havde set meget frem til. Aftensmaden skulle også være lidt særlig i anledning af vores 5-årsdag og Pouls ankomst til Berlin, så vi blev enige om at tage på den japanske restaurant Tokyo Haus. Vi havde fået den anbefalet og forstår bestemt hvorfor, det var en fantastisk madoplevelse. Restauranten var meget autentisk med japansk indretning og tjenere iført traditionelle japanske klædedragter. På restauranten bliver man placeret rundt om en kæmpe gril og kan så vælge mellem mange forskellige retter og menuer, som bliver tilberedt af meget talentfulde kokke nede ved bordet. Det var meget imponerende, der blev kastet rundt med salt og pebberbøsser, kød og grøntsager. Aldrig har det været så underholdende at se mad blive tilberedt og tilmed smagte det sublimt :-)!

Hygge med morgenmad og Ice Age 3

Hygge med morgenmad og Ice Age 3

Roadtrip i Berlin

Roadtrip i Berlin

Christian foran vores lille Trabi

Christian foran vores lille Trabi

Trabi

Trabi

Huse i Østberlin

Huse i Østberlin

Christian med sine mange drikkevarer

Christian med sine mange drikkevarer

Frokost

Frokost

De to chauffører

De to chauffører

Bydelen Pankow i Østberlin

Bydelen Pankow i Østberlin

Roadtrip

Roadtrip

Vores fine lille Trabi

Vores fine lille Trabi

Trabi

Trabi

Trabi

Trabi

Roadtrip

Roadtrip

På vej i toget

På vej i toget

Tokyo-Haus

Tokyo-Haus

Tokyo-Haus

Tokyo-Haus

Kokken i gang med at forberede maden ved bordet

Kokken i gang med at forberede maden ved bordet

Kokken i fuld gang

Kokken i fuld gang

Poul i gang med pindene..

Poul i gang med pindene..

Tokyo Haus

Tokyo Haus

Fiskebassin inde i restauranten

Fiskebassin inde i restauranten

Tokyo Haus

Tokyo Haus

posted by Diana in Berlin,Gastronomie,Historie,Sightseeing and have No Comments